woensdag 10 maart 2010

Land Rover Defender 90 Softtop Classic



Wanneer maak je dat nou mee? Een actiemodel waarbij de fabrikant opsomt wat er allemaal niét op zit! Dat kan alleen bij de Land Rover Defender.

Land Rover Nederland heeft een speciaal model van de Defender in het assortiment opgenomen. Hij luistert naar de naam 90 Softtop Classic en is een eerbetoon aan Huey. Dat is de koosnaam van de allereerste Land Rover. De LR1 bestaat nog steeds en werd voor de gelegenheid even de productielijn op gereden.
Land Rover somt voor de Softtop Classic even op wat er niet aanwezig is. Kopers moeten het doen zonder elektrische raambediening, centrale deurvergrendeling en zonder lichtmetalen wielen. Wél kunnen ze zich baden in de luxe van een heus verwarmings- en ventilatiesysteem en hoeven ze de stoel niet meer op te tillen om bij de tankdop te komen. Daar kan Huey alleen maar van dromen…
De kleur Keswick Green is afgekeken van Huey en ook is de Softtop Classic voorzien van een Series 1-badge op de voorkant. De beigekleurige kap is eveneens een verwijzing naar de LR1 en geldt ook voor de metaalkleurige grille. Ten opzichte van de standaarduitrusting is er stoffen bekleding in plaats van skai, een radio/cd-speler en een zogeheten Cubby Box tussen de voorstoelen. De auto is er alleen als tweezitter. Met BTW en BPM kost de auto 39.900 euro zonder die belastingen is de prijs 25.288 euro.
In eerste instantie is de Softtop Classic alleen voor de Nederlandse markt. Er worden slechts tien exemplaren gebouwd. De belastingwetgeving maakt deze uitvoering interessant voor ons land. Op andere markten wordt nu gekeken of er ook interesse is voor de Softtop Classic.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten