vrijdag 23 oktober 2009

Land Rover Defender met 65 jaar met pensioen

Bericht van autoweek:

Eindelijk is er bericht over de opvolger van de Defender uit de hoogste regionen van de Land Rover-organisatie. In het begin van het volgende decennium mag het uit 1948 stammende model met pensioen. Dan is -ie precies 65.
Land Rover-directeur Phil Popham heeft tegenover het Australische GoAuto verklaard dat de productie van de huidige Defender nog tot 2013 vastligt in Solihull. In 2012 of 2013 maken we dus kennis met het nieuwe model dat de dan 65-jarige Defender aflost.
Met een jaarproductie van 25.000 stuks is het niet mogelijk de auto op een geheel nieuw platform te zetten. Daarom wordt voor het nieuwe model waarschijnlijk een vereenvoudigd platform gebruikt van de Discovery en de Range Rover Sport. Dat zou al bij 50.000 stuks per jaar rendabel zijn. Ook is een gemoderniseerde variant van het huidige ladderchassis een optie.
Popham verwacht van het nieuwe model meer te kunnen verkopen omdat de Defender in veel landen niet meer wordt aangeboden omdat hij niet voldoet aan de moderne eisen op het gebied van veiligheid en uitstoot. Zo is de auto sinds 1997 al niet meer leverbaar in de VS.
Popham zegt dat er speciale aandacht wordt besteed aan het gebruiksgemak en de gebruiksmogelijkheden van de auto. “Voor mij is dat waarmee de Defender zich onderscheidt.” Verder belooft hij dat de opvolger van de Defender nog vaardiger zal zijn in het terrein. Voor het nieuwe model zullen onderdelen worden uitgewisseld met moederbedrijf Tata. De motoren zijn echter afkomstig uit de Land Rover-stal. Zoals het zich nu laat aanzien, komen de 2,7-liter diesel en de 5,0-liter V8 zonder supercharger in aanmerking voor een plek in de Defender.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten