zondag 8 maart 2009

Strandrijden op Terschelling

Vanaf 16 tot en met 19 januari hadden we een huisje (http://www.duinroosje.nl/) op Terschelling gehuurd. Natuurlijk een uitgelezen kans om met de Defender eens op het strand te kunnen rijden. Bij aankomst eerst naar het gemeentehuis voor een "ontheffing strandrijden". Dit was in een kwartiertje geregeld en het lange weekend kon beginnen!

Duinroosje:


Het strandrijden is een bijzondere ervaring. De eindeloze horizon en de wijdsheid van het strand en de zee is imponerend. Omdat je dit zand niet bent gewend denk je al snel tractie te verliezen,maar dat is slechts je gevoel. Na eerst via de strandopgang bij Formerum helemaal naar het Amelander Gat (oostkant) te zijn gereden, zijn we vervolgens over het strand helemaal naar het Groene Strand (westkant) gereden.

Onderstaand tref je twee screenshots van Google Maps aan met een zwarte route welke we hebben gereden, bij de tweede screenshot zie je een "zwart bolletje" hier is aan de eilandzijde sprake van drijfzand. Goed opletten dus!

Screenshot 1, Amelander Gat:


Screenshot 2, Groene Strand:


Te voet de diepte uitpijlen, links op de foto (aan de linkerzijde v/d paaltjes) het eerder genoemde stuk met drijfzand:

Gelieve dit niet na te doen zonder ter plaatste kennis te hebben genomen van de juiste situatie, dan wel slechts op eigen risico!!!!!

Nog een paar foto's van een superweekend!Twee ontmoetingen op het strand met soortgenoten:De Defender op het Groene Strand met de Brandaris op de achtergrond:


Zonsondergang op het Groene Strand:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten