zondag 11 juli 2010

Land Rover weekend Furstenau 9, 10 & 11 juli



Dit weekend was het weer zover. Een weekend offroad rijden op het voormalig terrein van de Pommernkazerne in Furstenau.

Rond 10.45 uur vertrokken we op vrijdagochtend met de Defender op de autoaanhanger met de Discovery 3 ervoor. Voor ons is het totaal 1 uur en 3 kwartier rijden en dat is wel eens wat anders dan de afstanden naar Sclayn, Inor of Mammut.

Het weer was zonnig, maar helaas ook zeer heet. Op de camping van het terrein troffen we de rest van de min of meer vaste groep die telkens deze weekenden bijwonen.

Uiteindelijk waren we met 22 personen en 12 Defenders/Series.

De campingfaciliteiten zijn keurig en het kampeerterrein bestaat uit 2 voormalige lange schietbanen voor tanks. Er is ook electra aanwezig voor de kampeerders. Sjoerdtje en ik hebben zelf voor een pension gekozen dat word gerund door de Nederlandse familie Mol www.gasthofmol.com Dit pension ligt circa 1000 meter van de ingang van het terrein, heeft nette kamers en een vriendelijke bediening.

Wij waren al eerder dit jaar op dit terrein geweest en met nattere weersomstandigheden. Het is een bosrijk terrein met een zanderige ondergrond. Nu met de aanhoudende droogte van de afgelopen weken was het een ware woestijn en veel stof happen.

Vrijdagmidddag werden we op sleeptouw genomen door Henk Huizing (betrokken bij de Furstenau organisatie) met zijn Volvo C303 (TGB111) Henk liet ons een mooie route rijden met een leuke uitdagende helling.



's Avonds zijn we wezen eten in het tegenover gelegen restaurantje Joy&Meat (schnitzels). De locatie is zoals gewoonlijk in Dld. niet bijster gezellig, maar het eten was lekker.

Zaterdag hebben we ons uitstekend in het terrein vermaakt. Wel hadden een aantal van ons pech (kapot differentieel, een rechter wing in de kreukels, een 'door radiatorwater' verbrande pols) maar hebben ons buiten dat uitstekend vermaakt.

Het volgende weekend zal een keuze worden uit Mammut, Sclayn of Bilstain.

Video:


Foto's:







Geen opmerkingen:

Een reactie posten