zondag 17 januari 2010

LRCH offroad evenement Heerde

Gisteren was het eerste offroad evenement van de LRCH (Land Rover Club Holland). Omdat we ook nog naar de vakantiebeurs in Utrecht gingen, had ik ervoor gekozen even een uurtje foto's te schieten en niet zelf te gaan rijden.

Een paar foto's van dit evenement:



Nieuw compactcamera Canon G11

Sinds een paar weken heb ik een Canon G11 compactcamera als backup camera naast mijn Nikon D3 digitale spiegelreflex.
Ondanks dat ik in hart en nieren een Nikon liefhebber ben, heb ik deze camera toch uitgekozen. Met name de anti-ruisprestaties en de bouwconstructie zijn doorslaggevend geweest, alsmede het draaibare LCD-scherm.


De PowerShot G11 levert een uitzonderlijke beeldkwaliteit en professionele flexibiliteit. De camera is uitgerust met een zeer gevoelige 10,0 Megapixel sensor, een hoogwaardig groothoekobjectief en 2,8-inch variangle LCD-scherm.

Kenmerken
Zeer gevoelige 10,0 Megapixel CCD
28-mm groothoeklens met 5x zoom en optische beeldstabilisatie
2,8 inch variangle LCD-scherm
Dual Anti-Noise System met DIGIC 4
Volledig handmatige bediening en optie voor RAW-opnamen
Smart Auto en Servo AF/AE
Gezichtsdetectie
i-Contrast
HDMI-uitgang

Zeer gevoelige 10,0 Megapixel sensor
De zeer gevoelige CCD-sensor zorgt voor een uitstekende beeldkwaliteit in uiteenlopende lichtomstandigheden. Zelfs opnamen met hoge ISO-waarden hebben buitengewoon weinig ruis en een groot dynamisch bereik.

Groothoeklens
Leg meer vast met de 28-mm groothoeklens met 5x zoom. Canons optical Image Stabilizer gaat de effecten van het bewegen van de camera tegen, zodat uw foto's in het gehele zoombereik scherp zijn.

2,8 inch variangle LCD-scherm
Met het 2,8 inch PureColor II VA LCD-scherm (461.000 punten) kunt u gemakkelijk vanuit elke gewenste hoek foto's maken. De functies Night Display en Quick-Bright bieden gedetailleerde beeldweergave onder alle omstandigheden. Een optische zoeker biedt nog meer compositie opties.

Dual Anti-Noise System met DIGIC 4
Samen met de zeer gevoelige beeldsensor biedt de DIGIC 4-processor van Canon een spectaculair verbeterde ruisonderdrukking over het gehele ISO-bereik. Maak foto's met volledige resolutie met gevoeligheden tot ISO 3200 of vergroot de ISO-waarde tot ISO 12800 in de Low Light-modus (2,5 Megapixel).

Volledige controle
De PowerShot G11 beschikt over een volledig handmatige modus, zodat u zelf volledige controle heeft. Met de optie voor RAW-opnamen hebt u volledige controle tijdens de bewerking na het opnemen. Dankzij de ondersteuning voor de DPP-software (Digital Photo Professional) van Canon kunnen gebruikers van een digitale spiegelreflexcamera de PowerShot G11 moeiteloos integreren in hun bestaande werkprocessen.

Smart Auto en opname-modus
Met Smart Auto worden helderheid, contrast, afstand, kleurtint en beweging van het onderwerp geanalyseerd. De intelligente scènedetectietechnologie selecteert vervolgens één van de 22 scènetypen om de instellingen toe te passen die de beste resultaten bieden voor de desbetreffende scène. Er zijn 27 speciale opnamemodi, waaronder de Quick Shot-modus en een modus om VGA-films te maken.

Intelligente technologieën
Om perfecte portretten te maken, kunt u Canons Gezichtsdetectietechnologieën gebruiken. Gebruik FaceSelf-Timer of selecteer met Face Select & Track een gezicht waarop de camera blijft scherpstellen. Canons Motion Detection Technology op de camera voorkomt onscherpe foto's en Servo AF/AE zorgt voor nauwkeurige scherpstelling en belichting, zelfs als u een bewegend onderwerp fotografeert.

i-Contrast
Het verbeterde i-Contrast optimaliseert zowel tijdens het maken als tijdens het weergeven van foto's het dynamische bereik op basis van de scène. Het brengt de details in schaduwen naar voren en voorkomt overbelichting in lichtere delen. Het resultaat: natuurlijke beelden met het best mogelijke contrast.

HDMI-aansluiting
Dankzij de HDMI-mini-aansluiting kunt u foto's zonder verlies aan beeldkwaliteit weergeven op elke willekeurige HDMI-compatibele televisie.



Verdere interessante informatie:
http://visualsciencelab.blogspot.com/2009/10/canon-g11-new-professional-camera.html
http://strobist.blogspot.com/2009/12/canon-g11-review-one-month-in.html

Offroad weekend FP Mammut 9, 10 & 11 april 2010

Omdat ik binnenkort weer eens in het buitenland een serieus offroad terrein wil bezoeken heb ik weer een initiatief opgezet op het forum van de LRCH.

Hieronder het bericht:

Let op ! Onderstaande is geen officieel LRCH initiatief, maar gewoon een gezellig uitje voor iedereen die eens leuk wil spelen op een groot offroad terrein.
Van vrijdag 9 april tot en met zondag 11 april gaan we weer terreinrijden (60 hectare) op FP Mammut (Dld.)
Voorstel is om op vrijdag aan het einde van de middag aan te komen, zaterdag en zondag terreinrijden en zondag in de middag weer terug naar huis. Bij Mammut is kamperen en pension beide mogelijk, hieronder een overzicht van de pensionprijzen en de campingprijzen.

Voor info zie http://www.fpmammut.de/NL/

Voor een impressie van afgelopen voorjaar: http://drentsedefender.blogspot.com/2009_05_01_archive.html

Voor een impressie van afgelopen najaar: http://drentsedefender.blogspot.com/2009/10/mammut-ii.html


Pension
In het gerenoveerde kazernegebouw bied FP Mammut eenvoudige één- tot vierpersoonskamers. FP Mammut heeft in totaal 50 bedden. Sanitair bevindt zich op de gang. In het gezellige "Aufenthaltsraum" kunt u ontbijten en s`avonds gezellig bij de houtkachel vertoeven. Hier staat ook een televisie, zodat er naar offroad-dvd`s of naar eigen foto`s of films van de afgelopen dag te kijken.
Het gebouw ligt op 600m afstand van het camping-/offroadterrein.
Beddegoed is aanwezig, neem wel aub zelf handdoeken en slippers/pantoffels mee.

Prijzen inclusief ontbijt
Eenpersoonskamer € 27,50 per nacht
Tweepersoonskamer € 45,00 per nacht
Driepersoonskamer € 60,00 per nacht
Vierpersoonskamer € 75,00 per nacht
Hond € 5,00 extra

Weekendaanbieding
2 Overnachtingen met 2 personen en 2 dagen rijden met 1 auto voor € 125,00

Camping
Voor het kamperen beschikt FP Mammut over een groot veld met een prachtig uitzicht op de omgeving. Er zijn geen vaste standplaatsen; zo kunnen groepen gezellig bijelkaar gaan staan. Er is stroom (16A/220V) aanwezig en een nieuw sanitairgebouw met: toiletten, douches, wastafels, spoelbakken en afvoer chemisch toilet.

Prijzen
Volwassenen € 5,00 per nacht
Kinderen € 2,50 per nacht
Gebruik stroom € 1,50 per nacht

Voor deelname, graag even je naam, aantal personen en wijze van overnachten vermelden in dit topic http://www.lrch.nl/forum/simpleforum.cgi?fid=02&topic_id=1262608480

Eventueel pension dienen jullie ZELF te regelen.

Land Rover Defender meest waardevaste auto

Van de website www.automobielmanagement.nl

Volgens de Duitse organisatie ADAC is de Land Rover Defender momenteel de meest waardevaste auto.

De Land Rover Defender verliest in vier jaar tijd, bij een kilometrage van zestigduizend, ‘slechts' 42 procent van zijn waarde. Met die score blijft hij vóór de Porsche Boxster en de Mini (beide 42,6 procent waardevermindering). Volgens de ADAC heeft de Defender zijn koppositie te danken aan zijn status van exoot. Er zijn maar weinig exemplaren op de weg, maar de groep liefhebbers is relatief groot. Bovendien zijn die fans bereid om stevige prijzen te betalen voor een gebruikte Defender. Bij de Boxster en de Mini is het sterke imago de basis voor de verhoudingsgewijs beperkte prijsafkalving.

Onderzoek door de ADAC naar de waardevastheid van 336 modellen leert - niet geheel verrassend - dat de compacte klasse op de occasionmarkt stabieler is dan de grotere segmenten. Fabrikanten als Daihatsu en Suzuki scoren daardoor hoger met hun producten dan concurrenten als Mercedes, Volvo en Jaguar.

maandag 4 januari 2010

Sneeuw !

Afgelopen weekend viel er wederom weer nieuwe verse sneeuw. Tijd om er even op uit te gaan en en paar mooie plaatjes te schieten van de Defender.