zondag 17 januari 2010

Nieuw compactcamera Canon G11

Sinds een paar weken heb ik een Canon G11 compactcamera als backup camera naast mijn Nikon D3 digitale spiegelreflex.
Ondanks dat ik in hart en nieren een Nikon liefhebber ben, heb ik deze camera toch uitgekozen. Met name de anti-ruisprestaties en de bouwconstructie zijn doorslaggevend geweest, alsmede het draaibare LCD-scherm.


De PowerShot G11 levert een uitzonderlijke beeldkwaliteit en professionele flexibiliteit. De camera is uitgerust met een zeer gevoelige 10,0 Megapixel sensor, een hoogwaardig groothoekobjectief en 2,8-inch variangle LCD-scherm.

Kenmerken
Zeer gevoelige 10,0 Megapixel CCD
28-mm groothoeklens met 5x zoom en optische beeldstabilisatie
2,8 inch variangle LCD-scherm
Dual Anti-Noise System met DIGIC 4
Volledig handmatige bediening en optie voor RAW-opnamen
Smart Auto en Servo AF/AE
Gezichtsdetectie
i-Contrast
HDMI-uitgang

Zeer gevoelige 10,0 Megapixel sensor
De zeer gevoelige CCD-sensor zorgt voor een uitstekende beeldkwaliteit in uiteenlopende lichtomstandigheden. Zelfs opnamen met hoge ISO-waarden hebben buitengewoon weinig ruis en een groot dynamisch bereik.

Groothoeklens
Leg meer vast met de 28-mm groothoeklens met 5x zoom. Canons optical Image Stabilizer gaat de effecten van het bewegen van de camera tegen, zodat uw foto's in het gehele zoombereik scherp zijn.

2,8 inch variangle LCD-scherm
Met het 2,8 inch PureColor II VA LCD-scherm (461.000 punten) kunt u gemakkelijk vanuit elke gewenste hoek foto's maken. De functies Night Display en Quick-Bright bieden gedetailleerde beeldweergave onder alle omstandigheden. Een optische zoeker biedt nog meer compositie opties.

Dual Anti-Noise System met DIGIC 4
Samen met de zeer gevoelige beeldsensor biedt de DIGIC 4-processor van Canon een spectaculair verbeterde ruisonderdrukking over het gehele ISO-bereik. Maak foto's met volledige resolutie met gevoeligheden tot ISO 3200 of vergroot de ISO-waarde tot ISO 12800 in de Low Light-modus (2,5 Megapixel).

Volledige controle
De PowerShot G11 beschikt over een volledig handmatige modus, zodat u zelf volledige controle heeft. Met de optie voor RAW-opnamen hebt u volledige controle tijdens de bewerking na het opnemen. Dankzij de ondersteuning voor de DPP-software (Digital Photo Professional) van Canon kunnen gebruikers van een digitale spiegelreflexcamera de PowerShot G11 moeiteloos integreren in hun bestaande werkprocessen.

Smart Auto en opname-modus
Met Smart Auto worden helderheid, contrast, afstand, kleurtint en beweging van het onderwerp geanalyseerd. De intelligente scènedetectietechnologie selecteert vervolgens één van de 22 scènetypen om de instellingen toe te passen die de beste resultaten bieden voor de desbetreffende scène. Er zijn 27 speciale opnamemodi, waaronder de Quick Shot-modus en een modus om VGA-films te maken.

Intelligente technologieën
Om perfecte portretten te maken, kunt u Canons Gezichtsdetectietechnologieën gebruiken. Gebruik FaceSelf-Timer of selecteer met Face Select & Track een gezicht waarop de camera blijft scherpstellen. Canons Motion Detection Technology op de camera voorkomt onscherpe foto's en Servo AF/AE zorgt voor nauwkeurige scherpstelling en belichting, zelfs als u een bewegend onderwerp fotografeert.

i-Contrast
Het verbeterde i-Contrast optimaliseert zowel tijdens het maken als tijdens het weergeven van foto's het dynamische bereik op basis van de scène. Het brengt de details in schaduwen naar voren en voorkomt overbelichting in lichtere delen. Het resultaat: natuurlijke beelden met het best mogelijke contrast.

HDMI-aansluiting
Dankzij de HDMI-mini-aansluiting kunt u foto's zonder verlies aan beeldkwaliteit weergeven op elke willekeurige HDMI-compatibele televisie.Verdere interessante informatie:
http://visualsciencelab.blogspot.com/2009/10/canon-g11-new-professional-camera.html
http://strobist.blogspot.com/2009/12/canon-g11-review-one-month-in.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten