zaterdag 12 juni 2010

Deze Land Rover Defender heeft een geheim


De Land Rover Defender wil maar niet kapot. Dit lijkt een normale ‘ninety’, maar is een prototype om het leven van de oer-LaRo andermaal te rekken.

Land Rover geeft grif toe dat er wordt gewerkt aan een opvolger van de Land Rover Defender. Die moet er volgens eerdere berichten in 2013 komen en zijn basis delen met de nieuwe Discovery.

Dit prototype moet er voor zorgen dat de aloude Defender het nog eventjes uitzingt. Deze op het oog normale auto is namelijk voorzien van de 2,2-liter viercilinder diesel die op het moment te koop is in de Freelander.

Op het moment moet de auto het doen met de 122 pk sterke 2,4-liter uit de Ford Transit. Die krachtbron is echter maar geschikt voor de Euro IV-emissienorm.

Dat betekent dat er in 2012 een probleem is, want dan wordt ook voor een oudgediende als de Defender de Euro V-norm van kracht. De 2,2-liter voldoet wel aan die eis.

In de Freelander levert deze motor 152 pk en een maximale trekkracht van 400 Nm – veertig meer dan de Transit-motor. Of deze transplantatie betekent dat het leven van de Defender nog tot ná 2013 voortduurt, is niet duidelijk. In elk geval is de grootste haast bij de ontwikkeling van het nieuwe model verdwenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten