maandag 9 november 2009

Land Rover Defender 110XD WW



Deze info kwam ik tegen op de website van defensie:

De Landrover Defender 110XD WW is speciaal ontwikkeld voor de taakstelling van de marinierseenheden. Dit ongepantserde voertuig biedt plaats aan 6 mariniers. Vaak is het voorzien van een ringaffuit voor een mitrailleuropstelling.

De Landrover Defender 110XD WW is in gebruik bij Koninklijke Marine, Korps Mariniers.

Na een kleine aanpassing is het mogelijk door 1,5 meter diep zeewater te rijden. Daarnaast is de Landrover aangepast voor arctisch optreden in bijvoorbeeld het noorden van Noorwegen.

Op www.krijgsmacht.nl

"Defensie maakt gebruik van de Landrover Defender 110XD WW. Dit voertuig is in gebruik bij het Korps Mariniers dat onderdeel is van de Koninklijke Marine van de Nederlandse Defensie. De Landrover Defender 110XD WW is een ongepantserd terreinvoertuig. Het ontbreken van bepantsering zorgt er voor dat de inzittenden van het voertuig extra kwetsbaar zijn. Aan de nadere kant zorgt het ontbreken van bepantsering er voor dat de Landrover Defender sneller en wendbaarder is dan de meeste bepantserde voertuigen. Daarnaast neemt de Landrover Defender minder brandstof door de beperking van het gewicht. De Landrover Defender wordt vaak bewapend met een mitrailleur die bevestigd is op een ringaffuit. De Landrover Defender heeft de mogelijkheid om door 1,5 meter diep water heen te rijden en wordt niet snel uitgeschakeld door zand, modder of zeewater."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten