maandag 4 mei 2009

Mammut, been there, done that......


Afgelopen vrijdag was het dan zover.

Nadat ik station Hengelo had aangedaan om mijn bijrijder Derik op te pikken zijn we, nadat we elkaar hadden ontmoet ergens in Duitsland, in optocht naar Stadtoldendorf gereden om een weekend op Freizeitpark Mammut metde Land Rovers in de modder/klei te spelen.

We waren uiteindelijk met 10 Land Rovers (19 personen), waaronder 1x Serie 88, 2x Defender 90, 4x Defender 110, 1x Defender 130 en 2x Discovery I. Nadat we omstreeks 16.30 uur de tenten hadden opgezet en de enige caravan in het gezelschap waterpas was gezet, zijn we alvast met een paar auto's het terrein in gegaan. Het terrein bied een keur aan routes, variërend van blauw, oranje en rood inclusief een aantal proeven.

Dit park, dat onderdeel uitmaakt van een voormalige militair oefenterrein (het 15de Panzerartilleriebatallion 1959-2003), werd aangekocht en ingericht door de Nederlanders Jeroen & Linda Jansen. Op de voormalige Yorck-Kazerne (http://www.yorck-kaserne.de/) is een pension gevestigd in één van de legeringsgebouwen met overnachtingscapaciteit voor 50 personen.
Op het terrein is ook een afspuitplaats met 2 afzonderlijke hogedrukspuiten aanwezig (dit is met de kleiaanslag op je auto een absolute must). Het terrein zelf is 160 ha groot en ligt aan de rand van Stadtoldendorf, de oostkant van het terrein wordt gebruikt voor 4x4 activiteiten. Het terrein bestaat ook deels uit bos en je hebt een fantastisch uitzicht vanaf de berg van 370 m hoog.

Het terrein zelf is uitgebreid met diverse mooie en spannende hellingen en afdalingen, modderbakken, een moerasgedeelte (was tijdens ons bezoek gesloten) en veel bos met leuke trail mogelijkheden. De bodem bestaat uit hoofdzakelijk klei met steen.

Het kampeerterrein heeft een keurig sanitair gebouw en een klein restaurant met goed eten. Tevens is in het dorp ook gelegenheid om te eten en te slapen.

We hebben veel lol gehad met het terreinrijden, weinig auto's liepen schade op en geen enkele auto had serieuze schade, veel gezelligheid en verbroedering en natuurlijk veel Land Rover praat.

Het kamperen middels een tent viel zowel Derik als mij tegen. We hebben bijna geen oog dicht gedaan en op zaterdag maar besloten om in plaats van zondagmorgenvroeg te vertrekken, op zaterdagavond na een heerlijke schnitzel te gaan rijden.

We kunnen terugkijken op een heerlijk weekend!

Met dank aan Martin & Liz (www.landreiziger.nl) voor de video.